SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK A ZIRCI BENEDEK ELEK ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE HONLAPJÁN!
AKTUÁLIS HÍREK
Üzemlátogatási lehetőség a V-busz telephelyén
Üzemlátogatási lehetőség a V-busz telephelyén

A Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde Szülői Munkaközössége szervezesében megrendezésre került az első jótékonysági farsangi bál. A munkaközösség lelkes munkájának köszönhetően rengeteg vállalkozói és szülői felajánlás érkezett. Az egyik ilyen élmény felajánlást az SZM tagok sorsolásában csoportunk nyerte el, aminek nagyon-nagyon örültünk. A lehetőség pedig nem más, mint egy látogatás a veszprémi V-busz telephelyén.

Amúgy is a tavasz elejére terveztük a közlekedési szabályokkal való ismerkedést, felelevenítést, remekül illett a megvalósításba ez a program. Fontosnak tartjuk a mefigyelés, tapasztalás útján történő ismeretszerzést. Ezért gyorsan hozzá is láttunk az utazás megszervezésének. A közlekedési szabályok hiteles átadásának, elmélyítésének egyik legfontosabb módszere a szemléltetés, magyarázat. Nagyon átfogóan sikerült megvalósítanunk tervünket, mert utazasunk során gyakoroltuk a gyalogos közlekedés, vonaton illetve az autóbuszon való közlekedés helyes szabályait, mindemellett figyeltük, a gyerekek hangos ráismeréssel hangoztatták is az éppen utunkba eső kresz táblákat.

A V- busz telephelyén Tujder Zoltanné a gyermekek nyelvén mutatta be hogyan működik a helyijáratos buszok irányítása, ellenőrzése. Diszpécser kollégája pedig a monitorok segítségével a nyomonkövetést érzékeltette. A legizgalmasabb pillanatok a gyermekek számára azonban a műhelyben zajlottak. Szerelőaknába bújva megnézhették alulról a buszt, majd Gábor bácsi bemutatásában, magyarázatában megismerhették azokat a szabályokat, amit minden utasnak be kell tartania. Természetesen, így forgalmon kívül az autóbuszvezető ülését is kipróbálhatták. A látogatás zárásaként a város egyik legújabb játszóterét vehették birtokba az óvodásaink.

Azt hiszem egy-két gyermekben mély nyomokat hagyott az átélt élmény. Akadt olyan kisfiú, aki az óvodából hazaérve a sok-sok pozitív informaciót máris papírra vetette.

Hálásan köszönjük a V-busznak, Tujder Zoltánnénak és Márton Gábor üzemvezetőnek, hogy ilyen nagy élménnyel örvendeztették meg óvodánk egy csoportnyi gyermekét, maradandó élmény lesz bizonyosan.

2024 Március 08., Péntek
szerző: Altmann-Brevics Terézia, óvodapedagógus